maanantai 3. kesäkuuta 2024

Muistoissa Briskness Touareg "Rokka"

Ninan teksti

Hei, minulla on huonoja uutisia Rokkaan liittyen. Ma 13.5 vein Rokan hammaskiven poistoon. Järkytys oli suuri, kun RTG kuvassa selvisi että puhkeamattomat p1 hampaat ovat aiheuttaneet Rokalle isot kystamuutokset suuhun ja ne on operoitava kiireellisesti. Kyseessä oli iso 4-5h operaatio, jossa oli määrä poistaa useita vaurioituneita hampaita sekä luuduttaa hohkaluu siirrettä alaleukaan. Anidentiin varattiin operaatioaika 6.6.
Vein Rokan Tuusulan kunnan eläinlääkärille varmuuden vuoksi terveystarkastukseen. Otettiin lab. kokeet. ELL paineli Rokan selkää ja löysi kiputuntemusta lanneselän alueelta. ELL suositteli tässä tilanteessa kuvaamaan Rokan selän.
21.5 Rokka kävi Porvoon Avecissa ortopedin vastaanotolla. Syytä lanneselän kipuun ei saatu, olisi pitänyt mennä magneettiin. Molemmista lonkista löytyi kuitenkin nivelrikkomuutokset, selässä oli yksi nikama,
jossa ortopedi arvioi olevan spondyloosimuutos.

Rokan vointi notkahti oudosti toisen rauhoituksen jälkeen. Se oli kipulääkityksestä huolimatta tuskainen ja levoton tai todella vaisu. Päätöksiä piti tehdä nopeasti, koska tilanne suussa oli niin huono, että hammasoperaatio ei voisi odottaa pitkään. Sitten selvisi että myös labra-arvoissa oli häikkää. Sillä oli useammassa lab.arvossa mm. selkeä hypernatremia ja kohonnut kalcium.

Lopulta, koska Rokalla ei olisi nivelrikon takia ollut mahdollisuutta elää aktiivisen koiran elämää, päätimme antaa Rokan mennä 28.5. 💔

Rokka vietiin Viikkiin jatkotutkimuksiin, jäi paljon kysymyksiä vailla vastauksia, vaikkakin ne ovat laiha lohtu tässä tilanteessa.

Rokka oli ainutlaatuinen koira joka antoi kaikille ympärillään niin paljon rakkautta. Sitä jää ikävöimään niin moni ihminen meidän perheestä, ystävistä ja naapureista.

Ole vapaa meidän suuri rakkaus 💔
Briskness Touareg "Rokka"
19.11.2018 - 28.5.2024


Tämä on ollut myös minulle tosi iso järkytys. Tämänhän piti olla se minun unelmapentue; molemmat vanhemmat terveitä ja hyväluonteisia. Mutta ne omat unelmat murenivat terveystarkeissa. Käsittämättömästi 9;stä pennusta 5:llä LTV4, kahdella LTV3 ja kahdella LTV1. Rokka kuului tuohon LTV1:n. Noilla tuloksilla ei olisi pitänyt myöskään olla vielä noin nuorella koiralla nivelrikkoa. Muuten tulokset olivat ihan kelpoja harrastuskoiran tuloksia. Kukaan ei osannut odottaa mitään tällaista. Nuo jutut mitä Rokan epikriisissä oli, olivat sellaisia mistä en ollut koskaan kuullutkaan. Hammaspuutoksia on ollut mutta että puhkeamattomat P1:set aiheuttavat kystat, en ollut kuullut. En myöskään ollut kuullut noista labratuloksista koskaan ja niitten aiheuttamista ongelmista.

Olen todella surullinen ja pahoillani tästä tilanteesta mutta tässä ei olisi ollut mitään muuta mahdollisuutta. Taas tuli mieleen ne eläinlääkärin sanat "kun eläimille on suotu tämä mahdollisuus"!

Ootte mielessäni. 💓💓💓

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti