maanantai 26. maaliskuuta 2018

In Memorian

Makasin punkan pohjalla puhekyvyttömänä tuossa helmikuun alkupuolella, kun sain pysäyttävän viestin Veikasta.  Pysäyttävän siksi, kun minulle ei oltu kerrottu koiran todellista tilannetta ja nyt puhuttiin eutanasiasta.  Veikallehan tuli OCD tuossa kesällä ja se leikattiin ja se kuntoutui käsittääkseni hyvin siitä.  Muutaman viestin sain Veikan närästyksestä ym. vatsa- ja suolistovaivoista, mutta kun esim. suolistotulehdusta on vähän väliä liikkeellä, kuvittelin niiden olevan tai liittyvän niihin.  Minua pidettiin pimennossa asian suhteen.  

Sitten kun tuo pysäyttävä viesti tuli, se oli kuin isku kasvoille!  Laitoin heti viestin ( soittaa en voinut kun en saanut ääntä )  että koira on laitettava Eviralle tutkittavaksi, koska oli niin nuori, lähes pentu.  Lähes kaikki mahdollinen oli kuulemma tutkittu ja poissuljettu, niin tässä tilanteessa olisi ollut todella tärkeää, että koira tutkitaan, ensinnäkin, että saadaan diaknoosi ja toiseksi siksi, että se olisi ollut minulle äärimmäisen tärkeä asia, kun on pentusuunnitelma olemassa Elville.  

Jostain syystä omistaja ei halunnut tehdä sitä vaan koira meni tuhkaukseen.  Uskon että lopetuksen suhteen omistaja teki ehkä oikean ratkaisun, mutta pettymyksen aiheutti se, että sitä ei nyt tutkittu. Koiranettiikin laitettiin syyksi "Lopetus ilman sairauden diaknosointia"  
Tuli sellainen olo, että minulta salataan jotain, jonka ei haluttu tulevan tietooni.  Hieman ihmettelen Eläinlääkäriaseman lääkäreitä että eivät opasta omistajaa näissä asioissa ja kehota tutkimuksiin!  Varmasti auktoriteetti olisi tepsinyt. 

Joka tapauksessa, lämmin osanottoni Veikan omille ihmisille, Veikan on nyt hyvä olla!  

Briskness Ronaldo "Veikka"
8.1.2017 - 6.3.2018

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti