maanantai 26. maaliskuuta 2018

In Memorian

Tämä vuosi on alkanut yhtä surullisissa merkeissä kuin viime vuosi loppui!  Kasvatusurani vaikein aikakausi joulukuu 2017 - maaliskuun ekalle viikolle 2018!

Briskness Paloma "Alex"
5.11.2015 - 14.2.2018

Tapaus Alex:
Viime kesänä / alkusyksystä Alex kävi muutamia kertoja fyssarilla sen alkaessa kulkemaan hieman omituisen näköisesti.  Koira oli levossa jonkin aikaa mutta yhä edelleen se kulki omituisesti.  Sen täytettyä 2 vuotta se kävi virallisissa terveystutkimuksissa saaden ihan huipputulokset kaikista; lonkat A - A, kyynäret 0 - 0, LTV 0, VA0, SP0.   Eläinlääkäri oli maininnut jotain pienen pientä muutosta toisessa olan pinnassa, mutta ei mitenkään hälyyttävää eikä huomioin arvoista.  

Omistajaa alkoi vaivaamaan kyseisen lääkärin lausuma ja vei koiran uudelleen kuville. Sieltä sitten tulikin pysäyttävä lausunto, OCD ja samalla löytyi autoimmuunipohjainen moniniveltulehdus (reuma)?  Itse en ole koiran reumasta koskaan kuullutkaan ennen tätä, toki sen jälkeen kyllä muitakin on tiedossani.  Reumaahan lääkitään kortisonilla ja suurin osa saakin siitä avun ja pystyy jatkamaan suht normaalia elämää.  Mutta Alexin kohdalla tämä ei toiminut yhtään. Vatsa oli koko ajan sekaisin eikä yleiskuntokaan ollut tullut paremmaksi. Kortisonilääkitystä koitettiin aikansa erinäisillä annostuksilla mutta mikään ei toiminut eikä antanut vastetta. 

Reuma oli päässyt leviämään jo joka raajaan ja nivelet olivat turvoksissa. Sitten vielä tammikuussa aloitettiin yhden ( Atopica ) ja viimeisen mahdollisen lääkkeen kokeilukausi n. neljäksi viikoksi. Tilanne ei oikeastaan ollut muuttunut miksikään tai jos oli, niin huonompaan suuntaan ja lopulta Alex ei pystynyt liikkumaan enää kivuttomasti. 

Kontrollikäynti oli 14.2.2018 ja se oli viimeinen käynti.  
Alex päästettiin sateenkaarisillalle!   
Syvä osanottoni Alexin omille ihmisille tapauksen johdosta.  Ei ole sanoja, vaikka tuntikausia asiasta olemme puhuneetkin!  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti