keskiviikko 1. syyskuuta 2021

Briskness Only One "Olli" 19.8.2021


 Elokuu piti minut erittäin kiireisenä töiden, Ollin ja leirijärjestelyjen vuoksi. Rumban pentujen, pennun, laskettu aika oli just leiriajankohdassa ja se aiheutti hieman päänvaivaa.  

Rumba tuli minulle hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa ja katoin heti että tuskin on viittä pentua kun oli niin pieni.  Käytinkin sen sitten itselleni poikkeuksellisesti tiineysröntgenissä ja siellähän näkyi köllöttelevän yksi pentu. Harmitti tietysti niin vietävästi kun viittä odotettiin.  On kyllä ikävä tuottaa pettymys niille pennunodottajille mutta toivottavasti he jaksavat odotella Saimi * Nemo yhdistelmää, joka toivon mukaan toteutuu loppuvuodesta / alkuvuodesta. 

Perjantai olisi ollut se 63 vrk täynnä mutta jo tiistaina lämmöt laski alle sen maagisen rajan.  Reippasti yli vuorokauden lämpö oli alhaalla ja vain ooteltiin. Keskiviikkoiltana kuitenkin Rumban hanurista tuli jotain ruskeaa paksua mönjää matolle.  Soitin Mevettiin ja he sanoivat että kannattaa tarkistaa.  Menin sinne ja vähän ihmeissään olivat lääkäri siellä siitä. Pennun syke oli hyvä, 222, joten lähdin vielä kotiin odottelemaan josko se pentu lähtis tulemaan ja synnytys käynnistyisi kunnolla. 

Rumban levottomuuden ja sen perään täysin rauhoittuneen olemuksen vuoksi lähdin vielä kertaalleen Mevettiin.  Lämpö oli noussut jo 37.8 asteeseen mutta ei vaan alkanut tapahtumaan.  Tässä vaiheessa oli selvää että sektioon mennään.  Melko yleistä kun 1 pentu tuloillaan.  Pennun syke vielä 180 niin päätin että tulen uudelleen aamulla klo 8.00 jälkeen ja tehdään se sektio.  

Olli himpun vajaa 400 g                                                                10 pv ja kilo puhki.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti